Wally-Van Concept

Compact van buiten, groots van binnen

Betaalbaar

De populariteit van een compacte buscamper heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Een bus die is te gebruiken als dagelijkse auto, eenvoudig in een parkeergarage past maar ook op elk moment is te gebruiken voor een fijne vakantie. En aangezien de compacte buscamper een volwaardige vervanger van de dagelijkse auto is en vaak niet in een stalling staat wordt enorm bespaart op de kosten.

Compromis

Helaas is het kamperen in een compacte buscamper toch vaak een stevig compromis tussen het compacte formaat en het comfort van de camper. Elke dag je bank ombouwen naar een bed, slapen op een bank of een dunne topper en ook nog erg weinig vaste bergruimte. 

Innovatie van Nederlandse bodem

Na jaren ervaring met een compacte camper dachten wij bij Wally-Van: “dit moet anders kunnen”. We hebben vervolgens een uniek uitschuif raam ontwikkeld: de Wally-box. Hiermee wordt het mogelijk om een vast bed dwars in een verlengde Vw transporter t5/t6 te maken. Dit bed heeft een riante afmeting van 140x210cm (iets smaller bij de voeten) en een comfortabele dikke matras. Het bed is dus ook geschikt voor lange mensen en het comfort kan zich prima meten met bedden in een grote camper. En onder het bed ontstaat enorm veel vaste bergruimte. 

Buiten koken

Maar met het vaste bed waren we nog niet klaar. Onze droom was ook om buiten te kunnen koken. Je rijdt immers meestal naar het mooie weer. We hebben daarom de keuken bij de schuifdeur geplaatst en draaibaar gemaakt. Hierdoor is de koelkast altijd makkelijk toegankelijk vanuit buiten en kun je lekker buiten koken. 

Lancering van de Wally-Van

Na een paar jaar proefdraaien met een gezin van 4 zijn we er klaar voor. Sinds 2021 brengen we dit concept naar de Nederlandse en Duitse markt.

Keuken bij de schuifdeur welke naar buiten kan draaien
Vast bed, vaste zithoek en buitenkeuken